Abilympiáda 2011

8. 8. 2011

Ve dnech 26. 5. – 29. 5. 2011 jsme se opět účastnili soutěží pracovních dovedností zdravotně znevýhodněných – Abilympiády v Pardubicích. Soutěžili jsme v batice, ubrouskové technice, aranžování suchých květin, ikebaně, keramice, háčkování, malování kraslic, tvorbě svíček, malování na kameny, studené kuchyni, malbě na sklo a počítačové editaci textu.

I letos jsme byli úspěšní, tři účastníci z Filie se umístili na třetím místě, čtyři na druhém místě a dva na prvním místě.
     Ve volném čase jsme využívali doprovodný program, viděli jsme např. vystoupení mažoretek, ukázku výcviku asistenčních psů, tanec s hady, výstavu věrných modelů nákladních aut a tanků, ovládaných vysílačkou, nebo historický šerm. Tanečnice nám půjčila svoje hady – hroznýše, vyzkoušeli jsme si je podržet v rukou nebo otočit kolem krku.
     Vyšli jsme si také na procházku do centra Pardubic a do zámeckého parku. Večer jsme někteří přispěli na dobročinné účely vstupným na benefiční koncert skupiny „Vypsaná fixa“.
     Poslední večer jsme se přemístili do zahradní restaurace na okraji Pardubic, kde pro všechny abilympioniky opékali sele a hrála a zpívala živá kapela.
     Z Abilympiády jsme se vrátili spokojení, i když jsme se v některých disciplínách neumístili na předních místech.

obrazek01.jpg

obrazek02.jpg