Návštěva v chráněném bydlení

8. 8. 2011

Dne 7.4. 2011 jsme se šli podívat do Chráněného bydlení v Brně - Pisárkách, ve kterém bydlí jedna klientka Filie.Popovídali jsme si s vedoucí Chráněného bydlení, která nám předala zajímavé informace o službách, které poskytuje toto bydlení svým klientům. Odpověděla nám na otázky týkající se každodenního chodu činností.Chráněné bydlení slouží pro lidi, kteří chtějí vést samostatnější život bez rodičů, ale v důsledku své nemoci nemohou bydlet zcela sami bez cizí pomoci. Jeho klienti se společně podílejí na domácím hospodaření. Střídají se v úklidu, praní, vaření a přípravě jídla. Konkrétně Chráněné bydlení v Pisárkách obývá pouze osm členů, takže žijí jako jedna velká rodina. Každý klient si zvolil svého osobního asistenta, který je stále připraven mu s čímkoliv poradit a pomoci.Mimo chráněného bydlení existuje ještě služba Podporované bydlení, které umožňuje klientům bydlení ve vlastním bytě s podporou asistenta, který za nimi dochází podle potřeby.Návštěva pro nás byla přínosná, dozvěděli jsme se, co nás čeká, kdybychom se rozhodli pro tuto formu bydlení.

-MartinV-