Náhradní plnění zajišťujeme také.

17. 1. 2012

Vážení zaměstnavatelé,

dovolujeme si Vás oslovit s naší nabídkou. Možná jste si všimli, že situace zdravotně znevýhodněných je stále složitější. My pro Vás máme návrh, jak učinit zákonu za dost a zároveň podpořit dobrou věc.

Nejspíše  jste již slyšeli o povinném  náhradním plnění:
Kdy každý zaměstnavatel, který zaměstnává 25 a více přepočtených zaměstnanců má podle zákona č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti povinnost zaměstnávat minimálně 4% zaměstnanců se zdravotním postižením (ZP).

Pokud je z jakéhokoliv důvodu nezaměstnává, má možnost odebírat výrobky nebo služby od subjektu zaměstnávajícího min. 50% lidí se ZP jako náhradní plnění povinného podílu osob se ZP.

Další možností je finanční odvod do státní pokladny který se stále zvyšuje vzhledem k průměrné měsíční mzdě v ČR a je pro zaměstnavatele tou nejméně výhodnou variantou

Výhodnější než platit odvody státu je nakoupit od nás zboží či služby, které možná odebíráte od někoho jiného bez možnosti takové úspory

Tuto možnost vám nabízí naše sociálně-terapeutická dílna . Vyrábíme drobné dárkové předměty (květinová aranžmá, dřevěné předměty zdobené technikou decoupage, košíky z papíru či pedigu, ručně tkané obaly na mobil, zápisníčky…) Na zboží, které by vám vyhovovalo je možné se individuálně domluvit. Naše zboží si můžete prohlédnout na stránkách internetového obchodu fler:  www.fler.cz/zbozi?uid=3323

Trendem součastné doby je společensky odpovědná firma,  která není lhostejná k tomu, co se kolem děje. Takovou společností může být i ta Vaše a nebude Vás to vůbec nic stát!  Naopak ještě ušetříte a posílíte své dobré jméno u zákazníků.

Příklady výpočtů

Výpočty odvodů do státního rozpočtu nebo náklady vynaložené v náhradním plnění jsou závislé na průměrné mzdě v prvním až třetím čtvrtletí sledovaného roku. Odhad výše průměrné mzdy pro rok 2011 je pro potřeby výpočtu stanoven na částku 23 726Kč

Odběratelé – mají-li více než 25 zaměstnanců
Při počtu zaměstnanců(přepočteném)
musíte buď zaměstnat osoby se OZP
nebo zaplatit ročně odvod Kč
nebo odebrat ročně náhradní plnění za
59 315,-
166 082,-
118 630,-
332 164,-
237 260,-
664 328,-
474 520,-
1 328 656,-
711 780,-
1 992 984,-
949 040,-
2 657 312,-
1 186 300,-
3 321 640,-
Poznámka:
Přepočet vychází z předpokladu, že průměrná mzda v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí 2011 činí 23 726,- Kč.