Spolupracující organizace

Naše spolupráce se Sdružením Ratolest

Naše organizace již nějakou dobu spolupracuje se Sdružením Ratolest, které zastřešuje dobrovolníky. Tato spolupráce je sice administrativně náročnější, ale pro nás je velkým plusem. V součastné době máme asi 5 dobrovolníků, kteří sem dochází v různé dny a různé časy a věnují se různým činnostem.

Jsou velkým přínosem v sociálně-terapeutické dílně: např. slečna Eva nás naučila šít látkové vystýlky do papírových tašek, přišívat k nim držadla a vůbec spoustu věcí, co se šití týká, slečna Radka zase s klienty v rámci arteterapie kreslí a batikuje, jiná slečna se zase věnuje klientce Naděždě, která potřebuje větší asistenci a díky ní už vydrží od práce neodbíhat a naši pracovníci se mohou více věnovat svým úkolům. Jejich příchod je vždy milá a vítaná změna.

Samozřejmě nemohu nezmínit pana Šimonka, který každé pondělí dochází se svým canisterapeutickým pejskem Flíčkem. Flíček přispívá k větší pohodě a vyrovnanosti našich klientů a všichni se na něj moc těší. K větší pohodě a vyrovnanosti našich klientů přispívá také paní Šárka, který chodí každý čtvrtek a předcvičuje cviky z jógy, tai- či, i cviky posilovací. Po cvičení se cítíme jako znovuzrození a máme větší chuť do práce a do života.

Vůbec všichni naši dobrovolníci přispívají k tomu, že se zde cítíme lépe, lépe se nám pracuje, rozšířil se seznam činností, kterým se klienti mohou věnovat.

Sama za sebe mohu napsat, že např. slečna Klárka byla opravdovou pomocí při zařizování výletu do Mikulova i při samotném výletě, navíc studuje logopedii, tak se bude věnovat klientům, kteří mají problémy s komunikací. Doufám, že pobyt u nás je přínosem i pro dobrovolníky, dává jim větší šanci na trhu práce, možnost poznat nové lidi, místa, získat nové zkušenosti a dovednosti, zkrátka smysluplně vyplnit svůj volný čas.

Všem přeji hezký den a pohodové nadcházející svátky

Za Sdružení Filia

Marie Graciasová